Singer-songwriter en gitariste met een mix van country pop folk blues in een pakkende en zonnige stijl

ontmoet de kunstenares

Anne J's mooi verhaal

Aan haar jongste kinderen, zwaar getroffen door herhaalde lockdowns en gebrek aan toekomstperspectief, draagt ze de hoopvolle titel Spread Your Wings op. Met de tekst van dit nummer moedigt ze hen aan om op een serene manier naar hun toekomst te kijken, nooit grenzen te stellen aan hun ambities en altijd een beetje ruimte te laten voor het onbekende.

Terwijl de hele wereld in 2020 zeer trieste uren doormaakt, perkt ANNE J. zich in met haar gitaar en pen en begint ze songs te componeren met als doel haar dierbaren een moment van aanmoediging en lichtheid te bieden.

Moeder van 5 opgroeiende kinderen, aarzelde ze niet een paar jaar geleden om haar carrière een nieuwe impuls te geven door terug naar school te gaan en culturele communicatie te studeren.

Geen wonder voor deze grote kunstliefhebster die haar hele jeugd in muziek heeft gebaad. Al heel jong deelde ze een passie voor zingen met haar twee grootmoeders en ontdekte ze jazz met een oom pianist die samenkwam met enkele van de grootste jazzmannen van New Orleans.

Als tiener leerde ze de gitaar in haar jeugdbeweging en werd ze verliefd op pop folk muziek toen Amerikaanse vrienden haar lieten luisteren naar de ongelooflijke John Denver, Simon en Garfunkel en Joan Baez.

Het is het begin van een lange liefdesrelatie met zang, gitaar en songwriting. Na een muzikale pauze om zich aan haar familie te wijden, is het eindelijk de radicale aard van de lockdown die ANNE J. in staat zal stellen opnieuw aan een ongelooflijk muzikaal project te beginnen.

spread your wings

Door een gelukkig toeval kruist Anne het pad met Eric Lang, een professionele gitarist, die de hoofdarrangeur wordt van haar composities en met wie ze haar eerste takes opneemt. Samen creëren ze arrangementen die eenvoudige geluiden en akoestische akkoorden uit de jaren '70 mengen om een unieke vintage folkpopstijl te creëren. Uit deze medeplichtigheid ontstaat een eerste veelbelovende titel: Spread Your Wings uitgebracht op 1 mei 2021 en een album dat in de herfst van 2021 zal verschijnen.

Vanuit deze muzikale en openhartige geest ontstond het ietwat gekke idee om een album te maken. Wederzijdse hulp, aanmoediging en mooie ontmoetingen hebben het pad gesprenkeld dat ANNE-J naar de creatie van dit album leidt. 

Terwijl de lockdown voortduurt, componeert ANNE J. andere levendige en vrolijke nummers. Haar beslist positieve inspiratie leidde haar op het goede pad: in deze moeilijke tijden is dit alles wat het publiek nodig heeft!

Heel snel aangemoedigd door haar familie en vrienden zond ze haar eerste YouTube video's uit en organiseerde ze succesvolle Happy Hour concerten op Facebook live waardoor ze steeds meer volgers kon verzamelen voor een moment van gezelligheid en delen. Het is een echte wedergeboorte!

Anne blijft geïnspireerd door wat haar omringt en ontroert door te experimenteren en haar stijl uit te breiden met nieuwe klanken. "The Sailor" is een verzameling van 10 nummers in een organische stijl waarin verhalen over liefde en leven, de natuur maar ook maatschappelijke thema's worden verkend door de artiest. De titels nemen wie ernaar luistert mee op een dromerige en zonnige reis door een genereuze, gevarieerde, aangename en intieme klank.

Het gelukkige weerzien na lange maanden van scheiding is het uitgangspunt bij "My Old Friend"; bepaalde maatschappelijke vragen geven aanleiding tot "Soumaya" en "Money"; gelukkige familie momenten inspireerden "Golden Boy" en O'Malley". "Life" raakt door zijn diepte en is reeds succesvol. Voor de liefhebbers van chanson française zijn er ook twee titels in het Frans.

"The Sailor" (ook de naam van het album) is een mooie, met emotie beladen afsluiter, gezongen met enkele van haar kinderen. Het album dat je de hele tijd koude rillingen bezorgt is een gevarieerd meesterwerk dankzij de verbinding die is gemaakt tussen Western Country en folk pop.

het avontuur gaat verder met “THE SAILOR” !

Sluit je aan bij Anne J. op sociale media waar ze live concerten deelt, maar ook wat er achter de schermen gebeurt en nog veel meer.

Volg Anne J.

BLIJF OP DE HOOGTE